Educăm prin patrimoniu

casa-telea-bologa

Educăm prin patrimoniu

Educăm prin patrimoniu este un proiect cultural finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Investiția I5-1: Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural. Coordonator de reforme și investiții: Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului. Agenția de Implementare: Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul își propune să dea un imbold cultural și educațional unei comunități aflate în apropierea drumului care leagă Sibiul de Mediaș, într-o zonă viticolă cu o istorie bogată și tradiții străvechi. Un alt obiectiv este acela de a redescoperi împreună cu comunitatea resursele existente și direcțiile de dezvoltare, după implementarea proiectului. Educarea pentru cunoașterea valorilor comunitare, multiculturalismul atât de specfic comunei Șeica Mică, metamorfozei secolului XXI, sunt elemente cheie în generarea de oportunități pentru comunitate. Totodată, scopul proiectului este facilitarea copiilor din zonă la mediul cultural, colaborarea și integrarea interetnică, precum și promovarea valorilor tradiționale. Este important ca elevii din mediul rural să dispună de instrumente de cunoaștere moderne, adaptate vremurilor noastre, prin intermediul cărora să învețe dar și să-și dezvolte cunoștințe și aptitudini care să le permită o mai bună cunaștere a mediului extraordinar din care provin. Prin intermediul unor ateliere interactive, copiii vor putea dobândi noi informații folosindu-se activități de descoperire prin joacă.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.