Lemnul: din muzeu în liceu

Muzeul ASTRA, în calitate de beneficiar, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului (INP),în calitate de finanțator, au semnat la începutul lunii noiembrie 2024 contractul de finanțarenerambursabilă nr. 27/2024, având ca obiect proiectul Lemnul: din muzeu în liceu, finanțat din fondul Timbrul Monumentelor Istorice (TMI), Sesiunea III/2024: ”Muzee în aer liber – monumente de arhitectură vernaculară”, …

Lemnul: din muzeu în liceu Read More »

Ateliere creative pentru elevi în cadrul proiectului Influenceri pentru satul meu

Ateliere creative pentru elevi în cadrul proiectului Influenceri pentru satul meu În data de 18 octombrie 2024, ora 12:00 ne-am întâlnit cu elevii la punctul gastronomic La Săvulică. Copii au aflat detalii despre ce înseamnă să fii influencer, cum se face un reel și cum poți avea mai multă vizibilitate în spatiul virtual pentru proiectele …

Ateliere creative pentru elevi în cadrul proiectului Influenceri pentru satul meu Read More »

Atelier educațional în domeniul textil

Atelier textile în cadrul proiectului Influenceri pentru satul meu La începutul lunii octombrie, ne-am întâlnit cu copii la Școala gimnazială “Viorel Cucu Paltin ” din Arpașu de Jos, unde, după terminarea orelor, ne-am strâns cu toții într-o sală mare de clasă și am discutat despre textilele tradiționale, portul popular și…… modă! Copii au experimentat practic …

Atelier educațional în domeniul textil Read More »

Proiectul ‘Educăm prin patrimoniu’ la final

Vineri, 20 septembrie 2024, Gospodăria din Șeica Mică, din interiorul Muzeului ASTRA, a fost gazda evenimentului care a marcat încheierea proiectului Educăm prin patrimoniu. În cadrul proiectului 40 de copiii au participat la ateliere de confecționare a unor obiecte tradiționale din materiale naturale,ateliere gastronomice, șezători, cursuri de arheologie, au mers în excursii tematice în localitățile …

Proiectul ‘Educăm prin patrimoniu’ la final Read More »

Educăm prin patrimoniu. Eveniment de închidere proiect cultural

Data: vineri, 20.09.2024, între orele 11:00-14:00Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Gospodăria din Șeica Mică) Rezultatele proiectului vor putea fi vizualizate în cadrul evenimentului de închidere, cu aceastăocazie fiind organizată, de către copiii implicați în activități, o expoziție inedită. Aceasta din urmăva fi însoțită de lansarea broșurii proiectului și de o degustare de …

Educăm prin patrimoniu. Eveniment de închidere proiect cultural Read More »

Influenceri pentru satul meu – Noaptea muzeelor la sate

Noaptea muzeelor la sate reprezintă un prilej de recunoștere a valorilor identitare și de redescoperire a armoniei universului rural, iar în acest an, Asociația Centrul Memorial Dr. Gh. Telea Bologa se implică in comunitate și derulează o serie de activități adresate copiilor din comuna Arpașu de Jos pentru a-i încuraja să devină influenceri pentru satul …

Influenceri pentru satul meu – Noaptea muzeelor la sate Read More »

Tabară arheologică în Șeica Mică

La finalul lunii aprilie, a avut loc o tabără arheologică în cadrul căreia beneficiarii proiectului Educăm prin patrimoniu, desfășurat de Asociația Centrul Memorial Dr. Gheorghe Telea Bologa, în parteneriat cu Muzeul ASTRA și Primăria comunei Șeica Mică, au făcut o vizită de studiu pe șantierul arheologic din localitate. Copiii au desfășurat o activitate practică interactivă …

Tabară arheologică în Șeica Mică Read More »

Educăm prin patrimoniu la Șoroștin

Educăm prin patrimoniu a ajuns și la Șoroștin, unde cei 40 de beneficairi ai proiectului, făcut cunoștință cu interpretul de muzică populară Aurelian Suciu, personalitate cu renume național din localitatea Șoroștin. Acesta le-a prezentat elevilor potențialul folcloric al zonei, le-a deschis Biserica ortodoxă din localitate, unde au spus un ‘Tatăl nost’ și a cântat împreună …

Educăm prin patrimoniu la Șoroștin Read More »

Educăm prin patrimoniu în luna martie

Primăvara a debutat cu o serie de evenimente culturale care le-au permis copiilor, beneficiari ai proiectului Educăm prin patrimoniu, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1, să cunoască localitățile din zonă. Activitățile s-au axat pe descoperirea istoriei locale, pe cultură și pe identificarea unor gospodării tradiționale din localitate; copiii au …

Educăm prin patrimoniu în luna martie Read More »