Educăm prin patrimoniu – deschiderea proiectului

Educăm prin patrimoniu – deschiderea proiectului

Proiectul Educăm prin Patrimoniu a debutat în luna septembrie cu două evenimente. Deschiderea proiectului a avut loc în Șeica Mică în data de 22 septembrie și a fost organizată sub forma de brunch, cu produse locale facute de către localnici. Au participat oficialități locale și județene, reprezentanți ai Muzeului ASTRA, partenerul Asociației Centrul memorial dr. Gheorghe Telea Bologa și doamna Raluca Turcan – ministrul culturii. Al doilea eveniment din septembrie s-a desfășurat in Muzeul ASTRA din Sibiu, la gospodăria monument istoric din Șeica Mică și a fost organizat sub formă de picnic.

Pe parcursul celor două evenimente din luna septembrie, copii au participat la ateliere educționale unde au învățat prin intermediul desenatului lucruri despre arhitectura săsească, au confecționat semene de carte cu motive tradiționale din zonă, au învățat ce este împâslirea și cum o poți folosi pentru a confecționa obiecte decorative; au învățat și despre importanța plantelor în viața noastră. Cele mai reușite desene, obiecte deocrative și ierbare vor fi expuse la finalul proiectului într-o expoziție organizată în Muzeul ASTRA și în Șeica Mică. De asemenea au avut parte de plimbări “educative” în care, cu ajutorul unui istoric, au aflat lucruri inedite despre localitatea lor iar în Muzeul ASTRA le-au fost prezentate monumentele istorice, aduse din toate zonele țării, de către muzeografii muzeului.

Proiect finanțat în cadrul Investiției I5-2, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!