Să ne bucurăm de recoltă!

În luna octombrie, cei 40 de copii, beneficiari ai proiectului Educăm prin patrimoniu, au vizitat din nou Muzuel ASTRA din Sibiu, de data aceasta au participat la un atelier educativ, unde au învățat ce înseamnă valorificarea produselor obținute din natură pe parcursul anului. Copii au avut sarcina de a aduce rețete de murături și alte conserve de toamnă de la părinți sau bunici. Astfel, au pregătit ajutați de profesori și angajați ai muzeului, gem de prune, gogonele în saramură și au înșirat mere pe sfoară. De asemenea, au avut parte și de un ghidaj tematic în cadrul căruia au vizitat grădinile de legume ale muzeului, au observat pomii fructiferi (cultura tehnică și spontană) și le-a fost prezentată străvechea ocupație tradițională: Culesul din natură.

Proiect finanțat în cadrul Investiției I5-2, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!