Educăm prin patrimoniu în luna martie

Primăvara a debutat cu o serie de evenimente culturale care le-au permis copiilor, beneficiari ai proiectului Educăm prin patrimoniu, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1, să cunoască localitățile din zonă. Activitățile s-au axat pe descoperirea istoriei locale, pe cultură și pe identificarea unor gospodării tradiționale din localitate; copiii au fost ajutați să identifice cele mai relevante monumente de arhitectură din zonă, au avut activătăți de brainstorming, unde au discutat despre cele mai reprezentative monumente arhitecturale văzute în localitățile vizitate.

În Axente Sever au vizitat Muzeul Sătesc, Biserica fortificată evanghelică, Biserica ortodoxă, Biserica română unită, Monumentul eroilor din al II lea Război Mondial. În Micăsasa au făcut o incursiune în istoria Castelului Brukenthal, au vizitat Biserica reformată, Biserica romano-catolică și au avut ocazia să se familiarizeze cu proiectele derulate în localitate – Via Transilvănica și Ambulanța pentru monumente.

În luna aprilie vor continua aceste vizite culturale în localitățile Țapu și Șoroștin, de asemenea vor face o vizită de studiu pe șantierul arheologic de la Biserica evanghelică din Șeica Mică, unde vor desfășura o activitate practică interactivă prin care vor fi inițiați în tainele istoriei și arheologiei.